21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-17
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

Vær med i konkurransen - gavekort på 1.000 kr.*

Hvitevarer som passer til ditt IKEA-kjøkken

Ovner til IKEA kjøkkenet ditt

Har du et spørgsmål? Ring til oss på 21 95 92 08


Mangler IKEA-kjøkkenet ditt en ovn til å lage varme retter og bakverk?

IKEA-kjøkkenet ditt må selvsagt utstyres med en ovn. Ovnen er din beste venn på kjøkkenet. Uten den blir det ingen julestek, varme boller på en kald vinterdag, eller en lasagne som får kjøkkenet til å dufte fantastisk. Det finnes flere forskjellige ovnstyper. Så når du er på utkikk etter en ny ovn til IKEA-kjøkkenet, foreslår vi at du starter med å undersøke hvilken type som passer inn på IKEA-kjøkkenet ditt.

 

Forskjellige typer ovner

Innbyggingsovn: Vil du ha en god tradisjonell ovn? Da er innbyggingsovnen et sikkert valg. Den settes inn i et skapelement, så den blir en integrert del av kjøkkenløsningen din.

Kombiovnen: En kombiovn gir deg flere muligheter, fordi den kommer med forskjellige funksjoner. Det kan f.eks. være en innbyggingsovn, som har de samme funksjonene som en dampovn eller mikrobølgeovn. Vil du ha flere typer ovner kombinert i ett produkt, eller har du plassmangel på kjøkkenet, er en kombiovn et populært valg.

Dampovnen: Dampovnen settes også i en kjøkkenmodul, akkurat som innbyggingsovnen. Forskjellen er bare at ovnen tilbereder maten ved hjelp av damp. Det spesielle ved en dampovn er at den gir en lettere, sunnere og sprøere tilberedning av særlig bakverk og grønnsaks- og fiskeretter.

 

Hva mer bør jeg vurdere før jeg kjøper en ny ovn til IKEA-kjøkkenet mitt?

Kapasitet: Hvor stort skal ovnsrommet være? Det avhenger av hvor mye mat det skal være plass til i ovnen din. Er dere en stor barnefamilie, elsker du å bake store kaker til barnas bursdag eller skal du tilberede julemat til hele familien, så anbefaler vi deg å velge en ovn med et stort ovnsrom. Ovnsrommet angis i litermål. Det er også verdt å undersøke ovnens produktmål, så du sikrer at de passer dine behov. Vil du f.eks. ha muligheten til å lage en stor porsjon boller, kan det være en fordel å velge en ovn med en god bredde, slik at det er plass til store stekeplater.  

Programmer: Forskjellige ovnprogrammer gjør det enklere for deg å lage lekre retter på kjøkkenet. De fleste ovner har som standard varmluft, grill samt over-/undervarme, men andre programmer kan også være nyttige. F.eks. programmer til pizzabaking, tining, autosteking, hurtig forvarming, tallerkenoppvarming og intervallsteking.

Funksjoner: Lei av at ovnsdøren smeller igjen? Softclose-funksjonen sikrer at døren lukkes stille og rolig. Få hjelp til å holde styr på maten med et innebygget steketermometer. Gjør det enkelt å få maten inn og ut av ovnen uten å brenne fingrene med et teleskoputtrekk. Lei av fettete fingre på ovnen? Anti-fingerprint-funksjonen motvirker flekker og sørger for et rent og pent ytre. Pyrolyse eller katalyse – foretrekker du en ovn med selvrengjøringsfunksjon, så du ikke trenger å stå med skurebørsten for å fjerne fett og skitt? Det finnes flere smarte ovnsfunksjoner enn man skulle tro. Men bare rolig, du kan alltid få en av spesialistene våre til å hjelpe deg med å finne en IKEA-ovn som passer perfekt til deg og ditt IKEA-kjøkken.


Har du spørsmål, eller er du usikker på noe?

Det er bare å ta kontakt! Ring 70 70 29 29 – alle dager mellom kl. 8–22 – eller kontakt oss via chatten. Vi har et team av hvitevarespesialister som sitter klare til å hjelpe.

 

Favoritter

Lukk