21 95 92 08 åpent i dag kl. 12-17
 • Mandag9-19
 • Tirsdag9-19
 • Onsdag9-19
 • Torsdag9-19
 • Fredag9-16
 • Lørdag12-17
 • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

Vær med i konkurransen - gavekort på 1.000 kr.*

Hvitevarer som passer til ditt IKEA-kjøkken

Platetopper til IKEA kjøkkenet ditt

Har du et spørgsmål? Ring til oss på 21 95 92 08


Mangler IKEA-kjøkkenet ditt nye platetopper til å lage lekre, varme retter?

IKEA-kjøkkenet må selvsagt utstyres med IKEA-platetopper. Heldigvis har vi mange tilpassede IKEA-platetopper. De kommer i mange former og med forskjellige funksjoner. Derfor er det en god ide å undersøke hvilke IKEA-komfyrer som passer til dine behov. Inviterer du ofte gjester på varm mat? Da må du selvsagt ha plass til å trylle frem større mengder mat på IKEA-platetoppen. Og er dere flere personer i husstanden, eller lager du bare mat til deg selv? Dette er noen av spørsmålene du bør stille deg selv før du kjøper en ny platetopp til IKEA-kjøkkenet ditt. Følg med nedenfor, så veileder vi deg til riktig valg.

 

Forskjellige typer IKEA-platetopper

Det finnes fire forskjellige typer:

Induksjonsplater: Induksjon fungerer markant annerledes enn de andre typene. Varmen blir ført opp i grytene og pannene ved hjelp av et kraftig magnetfelt. Induksjonsplaten er den mest energivennlige typen – og så er den både stilren og enkel å rengjøre.

Gasstopper: Gasstopper varmer opp maten ved hjelp av en gassflamme. Fordelene ved gasstopper er at de har et lavt energiforbruk, og er raske til å varme opp og justere temperaturen. Ulempene er at de krever tilkobling til gass og er vanskeligere å rengjøre.

Keramiske topper: Disse består av en plate i herdet glass, og under denne ligger det en varmekilde. Fordelen er at glassplaten utnytter varmen optimalt. I tillegg har den en glatt overflate som er enkel å rengjøre, og så kan du bruke alle slags gryter og panner på slike platetopper. Sammenlignet med induksjon er keramiske plater likevel mindre energivennlige, og de varmer seg opp og kjøler seg ned langsommere.

Platetopper med innebygget ventilator: For inneklimaets skyld er det en svært god ide å ha en ventilator på IKEA-kjøkkenet ditt når du kokkelerer på platetoppene. Mangler IKEA-kjøkkenet en ventilator, eller ønsker du et mer stilrent og diskre kjøkkenuttrykk, kan du slå to fluer i ett smekk og velge en platetopp med innebygget ventilator.

  

Hva mer bør jeg vurdere før jeg kjøper en ny platetopp til IKEA-kjøkkenet mitt?

Når du har fått en oversikt over hvilken type IKEA-platetopp du har bruk for på kjøkkenet, er det på tide å se nærmere på de nedenstående alternativene. Da er du sikker på at du tar riktig valg når du velger din IKEA-platetopp.

Kokefelt: Det kan være lurt å vurdere hvor mange og hvor store kokefelt du trenger. Det kommer an på hvor mange mennesker du bor sammen med og hvor mye mat dere lager. Det er også forskjellig hvordan kokefeltene er inndelt på platen. Du kan med fordel ta utgangspunkt i grytene, pannene og matlagingsvanene dine når du skal bestemme deg for hvilken kokefeltinndeling som passer deg. Størrelsen på kokefeltene bør alltid passe til størrelsen på bunnen av grytene og pannene dine, slik at du unngår spillvarme og treg oppvarming. Du kan også vurdere en flexzone, som er et kokefelt i platetoppen som kan tilpasses en hvilken som helst gryte- eller pannestørrelse. Noen flexzoner tilpasser seg automatisk, mens andre må stilles inn manuelt.

Energiforbruk: Platetoppens effekt er et uttrykk for hvor mye energi platetoppen bruker pr. sekund. Det varierer alt etter type, og hvor høyt du skrur IKEA-platetoppen. Det er stor forskjell på energiutnyttelsen alt etter hva slags platetopp du velger. Induksjonstopper utnytter ca. 80 % av energien, mens keramiske topper vanligvis utnytter mellom 60 % og 70 % av energien. Det er verdt å ta hensyn til når du velger en ny platetopp til IKEA-kjøkkenet ditt, da du kan spare både penger og Co2 på sikt.

Funksjoner: Noen platetoppfunksjoner kan bare gjøre hverdagen enklere. Derfor kan du vurdere om du har behov for noen av de nedenstående egenskapene.

 • Booster-funksjon: Denne funksjonen finnes for noen induksjonstopper. Når du aktiverer funksjonen, blir grytene og pannene dine varmet opp lynraskt. Funksjonen tilknyttes ofte 1–2 av kokefeltene.
 • Stekesensor: Mange velger også en platetopp med stekesensor. En stekesensor måler og justerer temperaturen automatisk. Noen stekesensorer kan også holde på temperaturen eller deaktivere en kokesone når du har nådd en bestemt temperatur.
 • Timerfunksjon: Flere og flere har også fått øynene opp for å kjøpe en platetopp med timerfunksjon. Med denne funksjonen kan du stille inn når et kokefelt skal aktiveres og deaktiveres.
 • Grillplate: Savner du duften av grillmat, kan det også la seg gjøre innendørs. Du kan nemlig kjøpe en grillplate som kan settes ved siden platetoppen. Likesom på en utendørs grill kan du steke eller grille direkte på platen – helt uten bruk av en panne.
 • Barnesikring: Det er viktig å ikke gå på akkord med sikkerheten på kjøkkenet. Er det små barn i hjemmet, anbefaler vi å kjøpe en platetopp med barnesikring, slik at det ikke skjer uhell.

 

Har du spørsmål, eller er du usikker på noe?

Det er bare å ta kontakt! Ring 70 70 29 29 – alle dager mellom kl. 8–22 – eller kontakt oss via chatten. Vi har et team av hvitevarespesialister som sitter klare til å hjelpe.

 

Favoritter

Lukk