Noe gikk galt med søket. Vi beklager, og håper du vil prøve igjen senere.
21 95 92 08
åpent i dag kl. 12-17
Kontakt oss
via e-post her
Favoritter
Få råd fra en hvitevareekspert - Ring 52 05 65 01
Telefonen er åpen hele uken.
Hvitevarer som passer til ditt IKEA-kjøkken

Ventilatorer til IKEA kjøkkenet ditt

Det er ikke alle hvitevarer som passer til IKEA-kjøkken på grunn av de spesielle målene. Derfor har vi samlet alle hvitevarene som passer, på denne siden, slik at du kan være sikker på at du finner en god match.


Har du et spørgsmål? Ring til oss på 21 95 92 08


Godt inneklima på IKEA-kjøkkenet? Få en ventilator som passer til kjøkkenløsningen

Foretrekker du et kjøkken med et godt inneklima heller enn et kjøkken fullt av matos, lukt og fettflekker? Det kan vi forstå. La oss derfor ta en kikk på hvilken ventilator som passer inn på IKEA-kjøkkenet ditt. Vi har et stort sortiment av tilpassede IKEA-ventilatorer som passer inn i kjøkkenløsningen din. 

 

Forskjellige typer IKEA-ventilatorer

Vi anbefaler at du begynner med å se på hvilken ventilatortype som passer til kjøkkenet. Det avhenger av hvordan kjøkkenet er utformet, designkravene dine og monteringsmulighetene. Det finnes i alt syv forskjellige ventilatortyper:

  • Fritthengende ventilatorer: Denne typen ventilator skal monteres i taket. Den blir ofte brukt over kjøkkenøyer.
  • Wirehengte ventilatorer: Monteres med wire i taket og finnes kun som resirkulerende ventilator. Se hva en resirkulerende ventilator er lenger nede i beskrivelsen.
  • Vegghengte ventilatorer: Som navnet antyder monteres denne typen i veggen. De deles inn i to undertyper: skråhengte ventilatorer og T-ventilatorer.
  • Takintegrert ventilator: Denne typen ventilator skal integreres i taket over platetoppen.
  • Innebygde ventilatorer: En innebygd ventilator er integrert i kjøkkenelementene, slik at den blir mer skjult.
  • Ventilator med uttrekk: Ventilatoren med uttrekk er integrert i kjøkkenelementene. Så trekker du den bare ut når den skal brukes.
  • Benkeventilator: Denne typen er integrert i benkeplaten ved platetoppen. Noen benkeventilatorer kan trekkes opp av bordet når de skal brukes. Andre er fastmontert på benkeplaten.

 

Hva mer bør jeg vurdere før jeg kjøper en ny ventilator til IKEA-kjøkkenet mitt?

Når du har funnet ut hvilken ventilatortype som passer inn på IKEA-kjøkkenet ditt, er det på tide å kikke på spesifikasjonene. De kan være med på å gjøre hverdagen enklere, så det kan være lurt å sjekke ut hvilke du har behov for.

Energimerking: Det kan være mye penger å spare på sikt hvis du velger en IKEA-ventilator med en god energiklasse. Energiklassen angis i en skala fra A++ til E. I tillegg til energiklasse kan du også se på det årlige energiforbruket på energimerkingen. Det årlige energiforbruket måles i kWh ved vanlig bruk. Et vanlig bruk er angitt som en times utsuging og to timers tent lys pr. dag.

Lydnivå: Det er forskjellig fra person til person hvor viktig lydnivået er. Noen foretrekker en svært støysvak ventilator, mens det for andre ikke spiller en stor rolle. En ventilator på under 60 dB betegnes som støysvak. Det påvirker også lydnivået om du har en ventilator med innebygget eller ekstern motor. En ekstern motor lager mindre støy, men krever mer å montere. Med en innebygget motor er det omvendt.

Inneklima: De fleste ønsker et godt inneklima i hjemmet. På kjøkkenet er det særlig ventilatoren som avgjør om det blir et godt eller dårlig inneklima. Derfor bør du se på sugeevnen når du velger ventilator. Sugeevnen angis som antall kubikkmeter i timen (m³/t). Hvis sugeevnen er for lav, gir det et dårlig inneklima. Og er sugeevnen for høy, øker det støynivået og strømregningen. Alt etter hva slags ventilator du velger, kan det være en fordel å lete etter en ventilator med følgende sugeevne.

Fritthengende ventilator: Min. 450 m³/t

Wirehengt ventilator: Min. 450 m³/t

Vegghengt ventilator – T-ventilator: Min. 450 m³/t

Vegghengt ventilator – skråstilt: Min. 600 m³/t

Takintegrert ventilator: Min. 700 m³/t

Innebygget ventilator: Min. 600 m³/t

Ventilator med uttrekk: Min. 450 m³/t

Benkeventilator: Min. 700 m³/t

Lager du ofte mat som lager mye damp eller lukt, er det også en fordel å velge en ventilator som er bredere i målene enn platetoppen. Ønsker du en ventilator som bidrar til et godt inneklima, kan du også velge en ventilator med spaltesug, også kalt kantsug, som danner en luftstrøm omkring platetoppen. Det isolerer matosen, så den ikke unnslipper. Samtidig fås noen ventilatorer også med ettersug, som betyr at den fortsetter å suge i en kort periode etter den er slått av. Dermed fjernes den siste matosen på kjøkkenet. Begge funksjonene skaper et bedre og sunnere inneklima.

Montering: Hvilke monteringsmuligheter har du i boligen? Det er viktig at du velger en ventilator som samsvarer med mulighetene. Resirkulerende ventilatorer luften inn gjennom et fettfilter og et kullfilter som fjerner lukt. Deretter blåser den luften tilbake i rommet. Denne typen krever ikke tilkobling til et uttrekk gjennom yttermuren eller taket på boligen. Utsugingsventilatoren suger luften inn gjennom et utsugingsrør som fører ut i det fri. Det skaper et bedre inneklima enn resirkulerende ventilatorer. Men det krever tilkobling til et uttrekk i boligen. Det kan være omfattende hvis du ikke har dette fra – så sørg for å sjekke om det er tilgjengelig.

*Vær obs på krav fra myndighetene. Skal du installere en ventilator i en bolig eller et tilbygg som er bygget etter 1. januar 2015, må du være oppmerksom på lovkravet om at bygningen må inneholde et uttrekk. Har ikke bygningen dette, må du søke om dispensasjon hos kommunen din for å installere ventilatoren.

 

Har du spørsmål, eller er du usikker på noe?

Hos Whiteaway er vi bare noen tastetrykk unna. Ring 70 70 29 29 – alle dager mellom kl. 8–22 – eller kontakt oss via chatten. Vi har et team av hvitevarespesialister som sitter klare til å hjelpe.