21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-17
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

Vær med i konkurransen - gavekort på 1.000 kr.*

Hvilket kjøleskap skal du velge?

Det trenger ikke å være vanskelig å velge kjøleskap. Det er mange muligheter, men størrelsen på familien er en av de viktigste faktorene

I denne veiledningen kan du få gode råd om blant annet størrelse, energimerke og lydnivå.

Størrelsen på familien spiller en stor rolle!

Størrelse og energimerke


Hvor stor må den være?

Kjøleskap kapasiteten er kanskje den viktigste faktoren når du skal velge nytt kjøleskap. Jo flere dere er i husstanden og jo større dere handler inn, jo større burde kjøleskapet være. Energistyrelsens tommelfingerregel er slik: En person har bruk for minst 100 liter, og deretter kan du legge 50 liter til per person. Handler du inn til flere dager av gangen, eller har du ofte gjester på besøk, kan kjøleskapet med fordel være enda større. Er dere få i husstanden er det opplagt å kjøpe et fryseskap.

Se vårt utvalg av kjøle-fryseskap her

Hvor mye betyr energimerket?

Kjøleskapet er på døgnet rundt. Derfor kan du skåne både miljøet og lommeboken med å velge et skap med lavt energiforbruk. Kjøle-fryseskap og store kjøleskap bruker generelt mer strøm, men din beste indikator er energiklassen – jo flere pluss, jo bedre. Energistyrelsen anslår at forskjellen på et A+++ og et A+ kjøleskap er hele 1300 kr. i skapets levetid. Til gjengjeld er forskjellen på A++ og et A+++ ikke stor, og du kan derfor «nøye» deg med A++.

OBS! I 2021 kommer en ny energimerking, og den gamle energiskala utgår. Du kan lese alt om den nye energimerkingen her.

Se vårt utvalg av energieffektive kjøleskap her

Hvilke funksjoner bør kjøleskapet ha?


Hvilke kjøleskap sørger for ekstra frisk frukt og grønt?

Foretrekker du å handle inn mye til flere dager av gangen, er det en fordel hvis kjøleskapet kan holde matvarene dine ekstra friske over lengere tid. En 0-sone skuff gir deg god oppbevaring til frukt og grønt så det holder seg friskt 2-3 ganger lengere, mens ventilert kjøling i skapet sikrer optimal temperatur- og luftfuktighet i hele kjøleskapet. Disse funksjoner er også opplagte hvis du ofte kjøper økologi og ferskt kjøtt.

Hvor mye kan kjøleskapet bråke?

En faktor som er lett å glemme i jakten på det nye kjøleskapet, er lydnivå. Men hvem gidder å ha et bråkete kjøleskap stående? Skal det stå i et åpent kjøkken/allrom, anbefaler vi at det har et lydnivå på maksimalt 39 DB. Skal det derimot stå i et lukket kjøkken, hvor lyden isoleres er et høyere lydnivå okei.

Sultne tenåringer eller små fettete fingre i husstanden?

Har du barn og tenåringer i husstanden, er det ikke nødvendigvis nok med et større kjøleskap. Tenåringer har det med å åpne kjøleskapet oftere, derfor er ventilert kjøling en god ide for å senke temperaturen raskt, mens «Soft close» sliter mindre på hengslende. Utover dette kan du unngå fettete fingre fra de små på skapet med Anti-Fingerprint.

Se vårt utvalg av kjøleskap til barnefamilien her. 

Andre smarte funksjoner

Forventer du noe ekstra av kjøleskapet ditt? Det finnes i dag en rekke smarte funksjoner, som kan gjøre hverdagen både lettere og morsommere. Kanskje du gjerne vil kunne se hva som er i kjøleskapet ved å banke på døren i stedet for å åpne den? Eller direkte på telefonen din, mens du handler?

> Se utvalget og gå på oppdagelse i smarte funksjoner

Hvilken type kjøleskap har du bruk for?

Favoritter

Lukk