21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-17
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

Vær med i konkurransen - gavekort på 1.000 kr.*

Hvilken oppvaskmaskin skal du velge?

Er du på jakt etter en ny oppvaskmaskin, men er usikker på hvilken som passer best for deg og dine behov? I denne veiledningen hjelper vi deg med å få oversikt og lære mer om hvordan du velger den perfekte oppvaskmaskinen. Vi tar blant annet for oss programmer og lydnivå, og nederst finner du også tre anbefalinger. 

Størrelsen på familien spiller en stor rolle!

Effektiv mot bakterier og lydløsHvilke maskiner kvitter seg med bakteriene?

Mange opplever at oppvaskmaskinen lukter vondt grunnet bakterievekst. Dette kan i riktig mange tilfeller unngås ved at dampen slippes ut av maskinen akkurat når den er ferdig med å vaske. Tillater din hverdag ikke alltid dette, kan du med fordel velge en vaskemaskin med AirDry, som gjør at døren automatisk åpner seg etter ferdig vask. Alternativt kan du kikke etter en oppvaskmaskin med utsatt start-funksjon så velger du selv når programmet starter.

Se vårt utvalg av oppvaskmaskiner med utsatt start 

Lydnivå

Lydnivå kan være en viktig faktor, avhengig av hvor stort hus du har og hvor stort behov du har for ro. Oppvaskmaskinen kjører imidlertid ikke hele tiden og derfor gjør det ikke noe at lydnivået er høyere enn eksempelvis kjøleskapets. Hvis oppvaskmaskinen er plassert sentralt i et kjøkken-allrom anbefaler vi et maksimalt lydnivå på 46 desibel. 

Se vårt utvalg av stillegående oppvaskmaskiner

Hvilke funksjoner bør oppvaskmaskinen ha?


Hva er fordelene ved Zeolith?

Er det viktig for deg at du kan stille serviset på plass, så snart som oppvaskmaskinen er ferdig, skal du overveie en maskin med Zeolith-tørking. Zeolith er et naturlig mineral som omdanner fukt til tørr varme og utenom rask tørking, sikrer det et lavt energiforbruk. Det er dermed en god måte å slå to fluer i en smekk.

Se vårt utvalg av oppvaskmaskiner med Zeolith-tørking

Vaskeprogrammer?

Utenom kortprogrammene finnes det en rekke andre vaskeprogrammer. Jo flere programmer maskinen har, jo dyrere er den typisk, så her skal du ta et oppgjør med deg selv om hvor mange programmer du egentlig har bruk for. Har du små barn som bruker tåteflaske og annet, er det eksempelvis en god ide å kunne bruke et hygieneprogram, som vasker lengere og med høyere temperatur. Samtidig er skånsomme programmer gode å ha, hvis du har servise og/eller glass du gjerne vil passe ekstra godt på.

Hvilken type oppvaskmaskin har du bruk for?

Favoritter

Lukk