21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-17
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

Vær med i konkurransen - gavekort på 1.000 kr.*

Hvilken komfyr og ovn skal du velge?

Trenger kjøkkenet en oppgradering, og skal du ha skiftet ut komfyr/ovn og platetopp?

Det kan være vanskelig å ha oversikt over alle mulighetene og finne den rette løsningen, som passer nettopp til deg og ditt hjem.

Derfor har vi utarbeidet denne guiden, som gir deg et raskt overblikk og besvarer de mest typiske spørsmålene i jakten på ny komfyr/ovn og platetopp.

Sjekk utvalget vårt - tilpasset til deg


Skal jeg velge en komfyr eller separat platetopp og ovn?

Ovnen og platetoppen er sentrale i et hvert kjøkken – det er her det meste av matlagingen foregår og mange velger å slå de to elementene sammen i en komfyr. Det er den billigste og simpleste løsningen, men det kan imidlertid være fordeler med å skille de av med en separat platetopp og innbyggingsovn. Her behøver ikke platetoppen å være over ovnen, og ovnen kan plasseres høyere, så du ikke skal bøye deg så ofte. Samtidig kan du stå ved platetoppen uten å få varme lår.

Hvor stor skal ovnen være?

Ovnsstørrelse måles i liter og er relevant å overveie fordi det avgjør hvor mye du kan tilberede i ovnen på samme tid. Du er imidlertid begrenset av selve kjøkkenets mål, og det viktigste er jo at du finner en ovn som passer inn i størrelsen. Har du et IKEA-kjøkken? Finn hvitevarer med IKEA-mål her

Hvilke funksjoner bør ovnen ha?

Det er ikke hvert år man skifter ut ovnen sin, så det har sikkert kommet en rekke nye, smarte funksjoner siden forrige gang du var på jakt etter en ny. I dag velger mange en ovn, som har selvrens med pyrolyse fordi det gjør rengjøringen langt enklere. En annen populær funksjon er innebygget steketermometer, som hjelper deg med å tilberede oksesteken til perfeksjon. Har du hoppet med på sous vide-bølgen, kan du i dag også få ovner med innebygget sous vide-funksjon. En annen smart funksjon er teleskoputtrekk, som gjør det enklere og mer beleilig å ta ting inn og ut av ovnen.

Hva er fordelene med en dampovn?

Betyr skiftet fra en tradisjonell ovn til en dampovn, at du skal lære å lage mat helt forfra? Nei, ta det helt med ro. Tvert imot kan dampovnen som bruker damp til å tilberede maten, gjøre det enklere for deg å få det riktige resultatet når du lager mat. Mange profesjonelle kokker foretrekker dampovner, fordi de bevarer blant annet tekstur, saftighet og sprøhet bedre. Har du ikke motet til å ta skrittet fra en tradisjonell ovn til en dampovn, kan du nøye deg med en kombiovn (en tradisjonell ovn med dampfunksjon) og oppnå samme fordeler.

> Se vårt utvalg av dampovner

> Se vårt utvalg av kombiovner

Sjekk utvalget vårtFavoritter

Lukk