21 95 92 08 åpent i dag kl. 12-17
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

Vær med i konkurransen - gavekort på 1.000 kr.*

Hvorfor velge en robotstøvsuger?

Er du lei av å bruke fritiden din på å støvsuge, og høres det ikke deilig ut å kunne komme hjem til et rent hjem etter jobb?

Da bør du vurdere å kjøpe en robotstøvsuger. Den er særlig et opplagt valg hvis du har et stort hus med store gulv. En robotstøvsuger kan aldri erstatte en tradisjonell støvsuger helt, da disse har enklere for å komme til i hjørnene, men den gjør en stor del av jobben.

I denne veiledningen hjelper vi deg med å få oversikt og lære mer om hvilke funksjoner du bør vurdere.

Lavere lyd og enkel betjening

Lydnivå

Mange robotstøvsugere er overraskende lydsvake. Flere modeller har et lydnivå på 55–60 dB(A), noe som omtrent tilsvarer en vanlig samtale. De fleste tradisjonelle støvsugere er noe mer høylytte med 10–20 desibel mer i lydnivå. 

Mindre jobb og mer rengjøring

Trykk på en knapp og la robotstøvsugeren gjøre jobben. Du kan programmere den til å jobbe mens du ikke er hjemme – eller du kan sette deg i sofaen med beina på bordet og nyte synet av roboten som gjør jobben for deg.

Du vil uten tvil få en raskere rengjøring med en robotstøvsuger. De fleste kan nok bli enige om at støvsuging ikke er det morsomste de vet – men når det bare krever ett enkelt knappetrykk, stiger sannsynligheten for at det faktisk blir gjort. 

Hvilke funksjoner bør robotstøvsugeren ha?

Det er verdt å vurdere hvilke smarte funksjoner du vil ha på den nye robotstøvsugeren din.

Børster/valser

Børstene på en robotstøvsuger, som kan fås i enten nylon eller gummi, kan være bedre til å fjerne dyrehår enn en vanlig støvsuger.

App

Noen robotstøvsugere er utstyrt med en app, slik at du kan du kontrollere hvor, når og hvordan roboten din skal gjøre rent uansett hvor du er.

Tilbake til ladestasjonen

En robotstøvsuger er som regel programmert til å finne tilbake til ladestasjonen etter at den er ferdig å støvsuge. Robotstøvsugeren din fortsetter å gjøre rent igjen der den sluttet.

Batteritid

De fleste robotstøvsugere varer lenge – vanligvis mellom 60–150 minutter, slik at rengjøringen ikke blir forstyrret av en opplading. 

Automatisk tømming

Innimellom må man tømme støvbeholderen og rengjøre børstene, men det finnes faktisk robotstøvsugere som tømmes automatisk i en lukket engangspose som kan oppbevare innholdet til 30 støvbeholdere.

Beholderens kapasitet

Noen robotstøvsugere kan romme nesten dobbelt så mye som andre. Kapasiteten til en typisk beholder er mellom 0,35–0,60 liter.

Moppefunksjon

Du kan vurdere å gå etter en kombinasjonsrobot hvis du har tre- eller flisgulv. Med en integrert moppefunksjon leverer roboten et ekstra flott resultat, og den sørger selv for å dosere mengden vann som trengs på det gjeldende området.

Kartfunksjon

Noen robotstøvsugere er så intelligente at de kan skanne rommet, lagre bildene og beregne den mest effektive rengjøringsruten. Dette gjør det mulig for deg å bestemme selv hvilke rom som skal rengjøres og når. 

Terreng/område

Når du skal velge robotstøvsuger, er det viktig å ta høyde for trapper, kanter og møbler. De fleste robotstøvsugere kan komme over kanter på 1,5–2 cm. I tillegg er noen forsynt med sensorteknologi, som gjør robotstøvsugeren i stand til å observere og unngå hindringer og trappenedganger. En annen smart funksjon er furniture protection, som vil si at robotstøvsugeren skanner rommet for møbler og dermed unngår å stange inn i dem mens den støvsuger. 

4 gode bud på en robotstøvsuger

Severin – god for prisen

Lydnivået ligger på 65 dB, noe som er vesentlig lavere enn de fleste tradisjonelle støvsugertypene.

Når den er ladet helt opp, kan roboten kjøre i 90 minutter.

Se den her

iRobot Roomba – god til dyrehår

Med «virtuell vegg»-funksjonen kan du avgrense området som roboten skal bevege seg rundt på.

Rengjøringssystemet i 3 trinn angriper alt fra små partikler til støv, skitt og dyrehår på tepper og harde gulv.

Se den her

Xiaomi – med moppefunksjon

Fest på moppen, så blir den til en robot-gulvvasker som kan støvsuge og vaske gulvet samtidig.

I appen kan du avgrense rom og steder i rommene som du ikke vil rengjøre eller vil passe ekstra på.

Kan kjøre i 150 minutter.

Se den her

iRobot Roomba i7550+ – testvinneren

Uansett hvor du er, kan du kontrollere hvor, når og hvordan roboten din skal gjøre rent via appen.

Roboten tømmes automatisk i en lukket engangspose som kan oppbevare innholdet til 30 støvbeholdere, slik at du ikke trenger å tenke på støvsugingen i flere uker av gangen.

Se den her

Favoritter

Lukk