21 95 92 08 åpent i dag kl. 12-17
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-17
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

Opptil 25% på massevis av hvitevarer til kjøkkenet fra Miele og Gorenje* HER

Gjelder ikke varer som allerede er nedsatt, varer merket med "Sjekk prisen", "Bestseller" og kan ikke kombineres med prismatch. T.o.m. 23.01.22.

Barbering & Trimming

Barbermaskin

Her hos oss finner du barbermaskiner fra markedsledende produsenter som Braun og Panasonic. Mange barberer seg daglig, og man ønsker en barbermaskin med høy prestasjon og som gir det resultatet man ønsker.

Det vil være en eviggående debatt om hva som er best av en tradisjonell barbering med barberkniv og en elektrisk barbermaskin. Dette vil være snakk om smak og behag, men det man med sikkerhet kan si er at en elektrisk barbermaskin vil gi en rask og effektiv barbering. De er meget allsidige, og man kan ta i bruk tørr barbering. Dermed kan man i praksis barbere seg hvor det måtte være, i løpet av noen få minutter.

Når du ser etter hvilken barbermaskin du skal kjøpe, vil det være lurt å vurdere hvilket type kuttehode og hvilke justeringsmuligheter som finnes for maskinen. I tillegg til faktorer som batteritiden og rengjøringsmulighetene til maskinen, være verdt å merke seg.

Ulike kuttehoder

Generelt vil kuttehodet på en barbermaskin bestå av enten roterende blader, eller folie blader. Roterende blader er best tilpasset noe lengre hår, og er de mest fleksible rundt ujevne overflater.

Folie blad, vil være best for kortere hår, og følsom hud. Ved disse har man en beskyttende metallfolie som beskytter ansiktet fra blad som beveger seg fra side til side. Hårene vil fanges av folien, noe som vil gi en noe nærmere barbering. Ulikt variantene med roterende blader vil ikke folien bevege seg, og vil kun lede hårene i retning av barberbladene.

Selve formen på kuttehodet vil også virke inn på hvilke bevegelse som er best egnet for en så effektiv barbering som mulig. De runde kuttehodene, med roterende blader, vil gi best barbering hvis man fører maskinen i sirkulære bevegelser.

En barbermaskin med folie blad vil på sin side gi den beste barberingen hvis de holdes i en nitti graders vinkel mot huden. Disse barbermaskinene vil også kunne gi den beste manøvreringen for barbering i nærheten av barten eller ulike former for skjegg.

Batteri

Du vil kunne se at ladetiden til en barbermaskin ofte er noe lengre enn selve brukstiden for maskinen. Begge deler vil kunne ha en innvirkning på hvor anvendelig barbermaskinen er, men har man tilgang til en lader vil ikke dette nødvendigvis være en avgjørende faktor. Er man på en annen side mye på farten, og ikke har anledning til å lade maskinen så ofte vil det være ønskelig med en så lang brukstid som mulig for hver opplading. Man vil da også finne maskiner med opptil 1 time brukstid per opplading.

Rengjøring

De aller fleste barbermaskiner kan enkelt rengjøres under vann. For enkelte barbermaskiner følger det også med egne rensestasjoner. Disse vil da automatisk rengjøre, lade opp, smøre og tørke barbermaskinen, slik at det føles som en ny barbermaskin ved hver bruk. Disse rensestasjonene vil gjøre rengjøringsprosessen mye enklere, samtidig som de vil kunne gi en mer hygienisk rengjøring enn kun rennende vann.

Man kan være oppmerksom på at disse stasjonene krever at man må fylle på med en patron rengjøringsvæske fra tid til annen, men det vil kunne være med på å forlenge holdbarheten til maskinen og å holde barberbladene skarpere i lengre tid.

Vær oppmerksom på em mulig tilvenningsperiode

Man bør være oppmerksom på at det kan ta to til tre uker fra man begynner å bruke en barbermaskin til barberingen, før huden får tilpasset seg, og kan det kan forekomme noe hudirritasjon. Med dette i minnet har flere barbermaskiner muligheten til å bli brukt med barberkrem, slik at man minimerer mulig irritasjon på huden.

Siden mange trådløse barbermaskiner også kan brukes under vann, vil det også være mulig å anvende disse i dusjen i kombinasjon med såpe. Dette kan også være med på å minimere mulig irritasjon.

Favoritter

Lukk