21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-16
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

Vær med i konkurransen - gavekort på 1.000 kr.*

Thermex

Thermex

Thermex har siden 1958 vært med på å utvikle og designe en lang rekke med ulike kjøkkenvifter og ventilatorer. Disse har alle vært kjennetegnet med et meget høyt funksjonsnivå, i tillegg til et meget delikat og forseggjort design. Uansett hvilken Thermex kjøkkenvifte du måtte velge, er det enkelte faktorer og egenskaper du med fordel kan tenke noe over, slik at du er sikret å finne en kjøkkenvifte som passer best mulig til dine ønsker og behov.

Intern eller ekstern motor?

En av hovedforskjellene mellom ulike kjøkkenvifter, er plasseringen av motoren. De aller fleste modeller vil ha en intern motor, men du også finne modeller med ekstern motor. Fordelen med en kjøkkenvifte med intern motor, er at monteringen av disse går meget enkelt. En ekstern motor, må monteres separat, noe som krever en noe mer omfattende installasjon, men disse vil på sin side kunne plasseres lenger unna kjøkkenet, noe som vil påvirke lydnivået.

Hvilken kapasitet?

Et sentralt punkt å få klarhet i, er hvor stor kapasitet du har behov for. Som en grunnregel kan man si at viften som et minimum skal kunne bytte ut luften i rommet, minst 10 ganger i timen. En enkel metode for å regne ut dette er å ta volumet av rommet det skal plasseres i (bredden x lengden x høyden) for så å multiplisere dette med 10.

Lydnivå

Noe som også kan være meget sentralt i valg av kjøkkenvifte en lydnivået. Thermex har brukt mye tid på å utvikle kjøkkenvifter med et så lavt lydnivå som mulig. Dette har gitt konkrete resultater i form av en serie med svært lydsvake og flotte kjøkkenvifter. For hver modell vil lydnivået være oppgitt i dB, og til sammenligning anses en normal samtale mellom to personer å ligge på 60 dB.

Kullfilter eller ikke?

De aller fleste kjøkkenvifter fra Thermex kan brukes til resirkulasjon. Dette vil si at de inneholder et kullfilter, som vil rense luften og stekosen, for så å sende den rensede lufte tilbake til rommet. Velger du en slik kjøkkenvifte, vil du ha en større valgfrihet med tanke på selve plasseringen av viften, da disse ikke behøver å kobles til en ventilasjonskanal eller lignende for å sende luften utendørs. Noe man riktignok skal huske, er at disse kullfiltrene må byttes 1- 2 ganger årlig.

Velger du så en Thermex utsugingsvifte, vil disse være beregnet på å kobles til en ventilasjonskanal for å kunne sende luften utendørs. Det er derfor viktig å undersøke om dette er en vifte du kan ha, før du bestiller. Flere av disse viftene kommer også med muligheten til montering av kullfilter, slik av du dermed får en stor valgfrihet i valg av montering.

Design

Som du vil kunne se, er det en hel rekke ulike typer Thermex kjøkkenvifter du kan velge mellom. Enten det er snakk om eksempelvis en bordvifte, en uttrekksvifte eller en innstas. Hvilken av disse du måtte velge vil i stor grad avhenge noe av hvilke egenskaper du ønsker, og ikke minst, hvilket utseende du ønsker på kjøkkenet. Har du en kjøkkenøy, vil kanskje være en fritthengende eller en takintegrert variant. Er det slik at du har lite med ledig plass, vil en uttrekksvifte på sin side være et meget godt alternativ. Siden det er en stor variasjon mellom de ulike typene kjøkkenvifter med tanke på hvordan de skal monteres, vil det også være en stor variasjon i deres design. Dermed har du en stor frihet til å finne frem til akkurat den kjøkkenviften som passer til deg og ditt kjøkken.

Er det noe vi kan hjelpe deg med?

Har du spørsmål til en Thermex kjøkkenvifte, eller andre produkter i vårt sortiment? Nøl i så fall ikke med å ta kontakt med vårt kundesenter på telefon 21 95 92 08 eller via e-post på [email protected]

Favoritter

Lukk